Mislav Režić | ŽIVOTOPIS HR
ŽIVOTOPIS HR

Mislav Režić jedan je od vodećih hrvatskih gitarista.
Vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Interes za izvođenjem različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Neki od glazbenika s kojima nastupa su : udaraljkaši Pepe Garcia i Diego Espinosa, čembalistica Cvetanka Sozovska, mezzo-sopranistica Tanja Šimić, bariton Jussi Lehtipuu, flautisti Antigoni Tsalla i Gregor Schulenburg, violinistica Laura Vadjon.
Član je i jedan je od utemeljitelja “Ansambla Machetes” koji se bavi izvođenjem suvremene glazbe. Nastupa kao solist i s orkestrima po gradovima cijele Evrope : Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu, Zagrebu, itd.
Skladatelji Vlado Sunko i Nikoleta Chatzopoulu posvetili su mu svoja djela.
Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea.
Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007.
Od 2013. predavač je na Međunarodnoj ljetnoj školi glazbe Kaštela.
Njegov solistički nosač zvuka ‘Auburn’ posvećen suvremenoj glazbi za gitaru izdan je početkom 2017. za izdavača DNA-LABEL.

Nov 2017